Skip to content

RÅD OM SCANNING

Hvis du overvejer selv at scanne din billedsamling, er der her nogle råd og vejledninger.

Banebasen har udarbejdet en minimumsstandard for scanning af billeder. Følges denne standard opnår man et fornuftigt resultat med hensyn til kvalitet, opløsning og filtyper samt disses størrelser.

Standarden er en såkaldt minimumsstandard og den tager udgangspunkt i de standarder som bruges af museer. Læs mere om anbefalede indstillinger ved scanning : Scanning af fotomateriale v02a.pdf

Skal du have hjælp til scanning – kontakt gerne Banebasen

RÅD OM REGISTRERING

Alle billeder der skannes bør registreres med sted, motiv, optagelsestidspunkt mv., så man – og andre –  senere kan fremfinde disse oplysninger. Banebasen har

udarbejdet et fælles registreringsark, som alle basens billeder registres i, og det vil danne baggrund for de oplysninger der skal vises sammen med billederne. Arket er lavet i Microsoft Excel og rummer adskillige kontrolfunktioner som kontrol af stationsnavne og automatisk placering af lokaliteter på strækninger. Når arket er endelig færdigt, vil det kunne downloades til eget brug!.

RÅD OM SCANNERE

Hvis du overvejer selv at scanne din billedsamling, er der her nogle råd og vejledninger.

Du bør benytte en scanner af høj kvalitet. De helt billige scannere giver pæne resultater, men til scanning af de historiske billeder, bør man nok investerer lidt i en fornuftig scanner.

Banebasens anbefalede scannere rækker fra scannere med rimelig god kvalitet til semi-professionelle scannere.

Læs mere om Banebasens anbefalede scannere : Valg af skanner_v3.pdf

This image has an empty alt attribute; its file name is Epson_V850.png

Skal du have hjælp til scanning – kontakt gerne Banebasen